Hanoi

Vietnams hovedstad som samtidigt er en af Østens smukkeste byer.

Hanoi har været ødelagt i flere omgange, men store dele af den arkitektoniske arv er bevaret – især fra den franske periode. Dengang betød de nye kolonialistiske huse dog, at mange gamle templer og bygninger i Hanoi blev revet ned. Som pagoden Bao Tien, der veg pladsen for den nuværende domkirke. Men siden 1945 er der ikke sket de store ødelæggelser i Hanoi. I takt med det stærkt voksende antal tilflyttere er pladsen i byen blevet trang – og huslejerne tårnhøje.

Ha Long
Ha Long bugten er den del af Tonkin Bugten – i det nordøstlige hjørne. Som altid i Vietnam stammer navnet fra en legende – her den om ”Dragen der stiger ned i havet”. I dag er her ingen drager, men i stedet turister og kajakker, da bugten kan opleves padlende. Natursceneriet findes nok ikke meget smukkere i Vietnam. Det stille, grønne vand i bugten brydes af tusindvis af kalkstensklipper, der kan stå skærende klart eller ligge hen i en mystik tåge eller varmedis. I 1994 kom bugten på UNESCOs liste for ”Verdens Arv”. Der findes omkring 2000 øer bevokset med skov og grønt i bugten, der byder på skjulte grotter med drypsten og små bugte til at sejle ind og gå på opdagelse i.

Kvinder i farverige dragter – hver med deres lokale udtryk – og andre etiske minoriteter mødes i landsbyen Sapa nordvest i Vietnam. På vejen derop møder du terrasser med rismarker, der er små kunstværker i sig selv arrangeret på stejle bjergsider. Bjergtinder rejser sig dominerende højt omkranset af et tågeagtigt landskab. Her i det tempererede klima er bevoksningen anderledes end i lavlandet. I Sapa kommer bjergstammerne ned og sælger blomster, tørrede svampe, honning, smykker og kunsthåndværk til bl.a. turisterne.

Måske kunne følgende fange din interesse

Hanoi
15-dages golf & kulturrejse gennem Vietnam fra Nord til Syd
LÆS MERE
Hanoi
Golf i Nord & Sydvietnam (13 Dage)
LÆS MERE
Hanoi
Tam Dao Golf Resort, Hanoi
LÆS MERE
Hanoi
Sky Lake Resort & Golf Club, Hanoi
LÆS MERE