Danskerne elsker Thailand

showpic

Danmark ligger i top sammen med Sverige og Norge når det gælder rejser til Thailand i forhold til indbyggertallet. Det viser den seneste statistik fra Thailands ministerium for turisme. Godt 152.000 danskere rejste i 2010 til Thailand.

Thailands varme og kultur tiltrækker skandinaver i tusindtal. Og Danmark ligger i top sammen med Sverige og Norge når det gælder rejser til det asiatiske land i forhold til indbyggertallet.

Det viser den senest offentliggjorte statistik fra Thailands Ministry of Tourism and Sports.

I 2010 rejste 152.398 danskere til Thailand, hvilket var en stigning på godt 5 % i forhold til året før. Tallet svarer til, at 2,75 % af den samlede danske befolkning sidste år rejste til Thailand for at få en smagsprøve på østens kultur.

Øverst ligger Sverige, hvor hele 3,80 % af befolkningen sidste år rejste en tur til Thailand, mens Norge ligger side om side med Danmark.

Ser man nærmere på tallene for europæiske landes rejsemønster i forhold til de respektive landes indbyggertal er de nordiske lande klart overrepræsenteret.

For store lande som Frankrig og Tyskland er rejselysten til netop Thailand betydeligt mindre end hos danskerne. I 2010 rejste godt 461.000 franskmænd til Thailand, men det svarede til 0,71 % af befolkningen, eller blot en fjerdedel af den danske rejselyst ud fra indbyggerantallet.

LandAntal gæsterAndel af befolkning
Sverige355.2143,80 %
Danmark152.3982,75 %
Finland146.9462,75 %
Norge132.1082,72 %
Storbritannien810.7271,31 %
Holland196.9941,91 %
Tyskland606.8740,74 %
Frankrig461.6700,71 %
Italien168.2030,28 %
Spanien67.2420,15 %

Kilde: Thailands Ministry of Tourism and Sports. Nederst finder man Spanien med blot 67.242 gæster til Thailand i 2010 eller det der svarer til 0,15 % befolkningen.Statistikken viser altså, at de skandiviske lande med Sverige, Danmark og Norge i spidsen er meget flittige gæster i Thailand.Derimod rejser indbyggere fra især Frankrig, Italien og Spanien sjældent fra Europa til det asiatiske land.En del af forklaringen skal formentligt findes i klimaet, hvor både franskmænd, italienere og spaniere er bedre vant hvad sol og varme angår Europa´s nordboere.

Kilde: www.check-in.dk

Day 1

Emirates

Emirates: København -> Phuket via Doha

Copenhagen (CPH) — Dubai (DXB) (14:20 — 23:45)

Dubai (DXB) — Phuket (HKT) (03:00 - 12:05+1)Day 2

La Flora Khao Lak

La Flora Khao Lak (3 nights)

Deluxe with breakfast, Double

Khao Lak

Khao Lak

Khao Lak er et område, der er kendt for sin ro og afslappede stemning. Selvom Khao Lak kun ligger et par timers kørsel nord for Phuket, vil du næsten tro, at du er kommet til en helt anden verden. Her er ikke fyldt med solbadende turister og sælgere på stranden. Til gengæld er her fred, ro og smukke, naturlige omgivelser. Området byder dog også på masser af muligheder for udflugter, hvor du kan få set nogle af de smukke steder, som Thailand gemmer på. Kort sagt er Khao Lak en fredelig plet i det sydlige Thailand. En plet, der er lige noget for dig, der elsker fred og ro og en smuk solnedgang.

Langs kysten finder du flere forskellige strande, der alle har den skønne, rolige stemning til fælles – og så selvfølgelig udsigten til gyldent, blødt sand, det blå hav og palmer, der vajer stille i vinden. Nogle af de mest populære strande er den meget fredelige White Sand Beach og den lidt mere livlige Bang Niang Beach.

La Flora Khao Lak

La Flora Khao Lak

Khao Lak området strækker sig over en række småbyer langs med en næsten uendelige kystlinje, der udgør en naturlig grænse mellem det azurblå Andamaner Hav og de grønne bjergområder omkring Khao Sok, Si Phang Nga og Khlong nationalparkerne. Ved Khao Lak by, ligger et af vores mest populære strandhoteller i Thailand, La Flora Khao Lak, som en lille stemningsfuld oase og byder gæsterne på de perfekte rammer for en afslappende ferie.

Det prisbelønnede, 4-stjernede og smukt designede La Flora - Khaolak i Khao Lak ligger helt ned til en af Thailands bedste strande med udsigt til Andamanhavets azurblå vand. Her får I formidabel service, god mad og dejlige værelser i en atmosfære af tilbagelænet luksus. I området omkring hotellet er der let adgang til masser af små butikker, hyggelige caféer og gode restauranter.

La Flora ligger direkte ned til den gyldne sandstrand Bang Niang, der kantes af svajende palmer og Andamanhavets krystalklare vand. Det er et strandparadis og den perfekte ramme om en ferie, hvor man bare har lyst til at slappe af og lade sig forkæle i smukke omgivelser. Resortet består af en række luksuriøse værelser og eksklusive villaer opført i moderne, stilrent asiatisk design.

I efteråret 2019 har La Flora gennemgået en grundig renovering, der gør at hotellet står i tiptop og attraktiv stand.

La Flora Khao Lak

La Flora Khao Lak (3 nights)

Deluxe with breakfast, Single

Transport i Thailand

Phuket Airport -> Khao Lak

Phuket Airport -> Khao Lak, Van (up to 6 passengers)

Day 5

Transport i Thailand

Khao Lak -> Anurak Community Lodge

Thailand Tours bruger nyere biler, vi har licensen i orden og vi har et rigtig godt netværk af gode og pålidelige chauffører i hele landet.

Du kan altid kontakte Thailand Tours hvis flyet er forsinket, minivan udeblevet, færgen aflyst eller andet uforudsigeligt.

Lake Tour overnight

Lake Tour overnight (join-in)

Bo på et flydende resorts midt i et af Thailands smukkeste områder nemlig Cheow Lan søen. Her er det som om at nogen har taget 500 bjerg- og klippestykker og drysset dem ud over søen i et smukt kaos af uorganiseret skønhed.

Brug dagen på at sejle rundt i kano og svømme i søen og bare nyd roen. Der er mulighed for at komme med på junglevandring om eftermiddagen og måske opleve oddere, vildokser og aber.

Overnatning er i meget simple hytter ved søen, hvor friskfanget fisk også tilberedes

Anurak Community Lodge

Anurak Community Lodge

I autentiske omgivelser bor du i bungalows omgivet af frodig regnskov og bjergtoppe. Anurak Community Lodge har i alt 20 værelser fordelt i 12 bungalows, og alle er komfortabelt indrettet med blandt andet aircondition, loftvifte samt eget bad og toilet med tilhørende artikler. Derudover har hver bungalow også privat balkon med udsigt til den frodige have og de grønklædte bakker.

Khao Sok

Khao Sok

Naturen kan føles overvældende, når man står over for flere hundred meter høje kalkstensklipper, der stritter højt op i nationalparkens grønne landskab, og man bliver nok heller aldrig helt færdig med at udforske Khao Soks eventyrlige natur, der dækker et område på godt 700 km2.

Indtil 1982 var Khao Sok grøn natur og landbrugsområde, men i forbindelse med at regeringen ønskede at bygge en dæmning og et kraftværk, måtte man oversvømme et område på ca. 165 km2, og dermed blev Cheow Larn-søen en realitet.

Day 6

Anurak Community Lodge

Anurak Community Lodge (2 nights)

I bor i bungalows på pæle i regnskove. Fra lodgens restaurant er en enestående udsigt ud over frodigheden med de majestætiske kalkstensbjerge som bagtæppe. Nyd det.

Anurak Community Lodge er dermed en helhedsoplevelse. Et smukt, men rustikt ophold er som er en kæmpe oplevelse for alle.

Anurak Community Lodge

Anurak Community Lodge (2 nights)

I bor i bungalows på pæle i regnskove. Fra lodgens restaurant er en enestående udsigt ud over frodigheden med de majestætiske kalkstensbjerge som bagtæppe. Nyd det.

Anurak Community Lodge er dermed en helhedsoplevelse. Et smukt, men rustikt ophold er som er en kæmpe oplevelse for alle.

Day 8

Phi Phi Relax Beach Resort

Phi Phi Relax Beach Resort (4 nights)

Garden Bungalow with Breakfast, Single

Phi Phi Relax Beach Resort

Phi Phi Relax Beach Resort

Phi Phi Relax Beach Resort er en vidunderlig oase beliggende direkte ned til en 600 meter fantastisk strand og omgivet af jungle og svajende palmer. Her har Sutee og hans søstre, Kwan & Nut, skabt et lille resort med 47 rustikke bungalows i thaistil og en familiær stemning, der gør opholdet til noget ganske særligt - det lyder måske som en kliché, men antallet af tilbagevendende gæster taler sit tydelige sprog.

Alle bungalows har privat terrasse eller balkon, badeværelserne er nyistandsat og værelserne er enkle og charmerende indrettet. Bungalowen har ikke varmt vand eller aircondition, men en vifte i loftet og den naturlige ventilation fra havbrisen gør både dage og nætter behagelige.

Værelsestypen Relax Bungalow ligger i anden række fra stranden. Pak Nam Beach er en af Phi Phis flotteste og fredeliste strande, her ligger kun Phi Phi Relax med sin indbydende strandbar og autentiske restaurant, hvor kvaliteten er i top og en hovedret koster 30-40 kr.

Det tager ca. 25 minutter at sejle med longtailbåd til hovedbyen, Ton Sai. Denne tur kan også tilbagelægges til fods, en smuk vandretur på ca. en time gennem tropisk vegetation. Fiskeri er Sutees helt store lidenskab og der er mulighed for big game fiskeri i resortets egen fiskebåd. Et enkelt resort uden de store dikkedarer men med udsigt til en enestående natur.

Ekstra opredning er madras med myggenet.

Elektricitet fra kl. 18-06 og ingen varmt vand

Phi Phi

Phi Phi

I mange år var Phi Phi-øerne et relativt overset paradis, men så så Hollywood sig varm på Phi Phi Leis vidunderlige strand, omkranset af kalkstenstensklipper drysset med grønt. Filmen ’The Beach’ blev indspillet, Phi Phi blev berømt, og siden årtusindskiftet har rejsende fra nær og fjern søgt hertil i håbet om at fange et glimt af paradis. Når du rejser til Phi Phi i dag, kan du ikke forvente øde-ø-stemning - men skønheden fejler ikke noget.

Selv om øerne ikke længere ligger uberørte hen, udgør de stadig et af Thailands allersmukkeste marineområder. Snorkling, dykning og sejlture står højt på listen af aktiviteter, men ellers er det livet ved de fantastiske strande, der lokker, og det er ikke mindst værd at hoppe på en longtail-båd og sejle ud til nogle af de mindre travle, omkringliggende øer.

Phi Phi Relax Beach Resort

Phi Phi Relax Beach Resort (4 nights)

Garden Bungalow with Breakfast, Double

\Images\Transfer\Andaman Wave.jpg

Phuket -> Phi Phi

Phuket -> Phi Phi, Price per person

Day 12

Southern Lanta Resort

Southern Lanta Resort (4 nights)

Superior Bungalow with Breakfast , Double

Southern Lanta Resort

Southern Lanta Resort

Southern Lanta Resort & Spa er et rigtig godt sted, der ligger i den ene ende af stranden, tæt på hovedgadens butikker og boder.

Hotellet er enkelt, men har en fantastisk atmosfære og en god beliggenhed direkte til den dejlige strand med små lokale restauranter i en fin tropisk have. Her kan I smide skoene og leve livet på stranden, tage en longtailbåd til de nærliggende øer, nyde udsigten fra en hængekøje i haven, benytte en af de 2 pools eller få en skøn massage i palmernes skygge med udsigt til stranden.

Hotellet har ca. 100 bungalows der ligger spredt i haven, helt ned til stranden - heriblandt flere forskellige værelseskategorier til familier med børn hvor der er ekstra plads. Alle har aircondition og en lille terrasse. Derudover arrangerer hotellet udflugter med båd til andre øer, dykning, udlejning af cykler og udstyr til vandsport i højsæsonen.

Du kan både bade på stranden og i den flotte pool, eller hvad med at slentre en tur gennem den dejlige have ned til baren og købe dig en drink?

Restauranten serverer skøn mad, men det er ikke helt billigt, så du bør også prøve nogle af de mange andre restauranter langs stranden.

Der er internetforbindelse overalt, selv på stranden, og her bliver i det hele taget ydet en super service!

Southern Lanta Resort

Southern Lanta Resort (4 nights)

Superior Bungalow with Breakfast , Single

Transport

Koh Phi Phi-> Koh Lanta (Saladan Pier)

Koh Phi Phi-> Koh Lanta (Saladan Pier), Adult (12 yrs up)

Day 16

Transport i Thailand

Koh Lanta Hotel -> Krabi Airport incl. ferry

Koh Lanta Hotel -> Krabi Airport incl. ferry , Van (up to 6 passengers)

Emirates

Emirates: Krabi -> København via Doha

Krabi (KBV) — Dubai (DXB) (23:15 — 05:45+1)

Dubai (DXB) — Copenhagen (CPH) (08:20 - 12:20)