Saigon

Ho Chi Minh City – eller Saigon som byen også stadig kaldes – har næsten et indbyggertal som den danske befolkning. Så Ho Chi Minh City er bogstaveligt talt en storby med drøn på og en vrimmel af trafik på to og fire hjul, med og uden motor. Og en by, hvor gamle franske koloni-bygninger blander sig med kinesiske pagoder og buddhistiske templer – mikset med mindre kønne betonbyggerier fra den amerikanske æra.

Det moderne Vietnam

Ho Chi Minh City (Saigon) er en sprudlende og summende metropol og en helt anden oplevelse end Hanoi. Kendt for sine spændende markeder og flotte arkitektur er det her byen, der aldrig sover. Overalt er der et mylder af farver og liv; flokke af skolepiger på deres cykler med de traditionelle, hvide ”Ao Dai”-uniformer blafrende i vinden og handlende, der skubber deres vogne læsset med friske varer. Levn fra den franske kolonitid kan du også her stadig se i gadebilledet – fra de brede boulevarder til imponerende villaer i kolonitidens arkitektur. Men det er uden tvivl de summende gader og de travle markedspladser i Ho Chi Minh City (Saigon), der vil sætte sig som jeres bedste rejseminder fra denne fantastiske storby, der tegner det moderne Vietnam.

Udflugter fra Ho Chi Minh City

 

Tunneler med historie

Ho Chi Minh City (Saigon) er berømt for sine Viet Cong-tunneler, der bestemt ikke er bygget til europæere. Tunnelerne blev især brugt under Vietnamkrigen af Viet Cong-bevægelsen, der kunne forsvinde fra jordens overflade, når kampene over jorden blev for voldsomme. Cu Chi tunnellerne 35 kilometer uden for Ho Chi Minh Byen (Saigon) strækker sig over 200 kilometer. Her findes et lille museum, en foredragssal, og du kan bl.a. se en film om tunnellernes historie. Den viser, hvordan landsbyboere med simple redskaber gravede tunnellerne ud i den klippehårde jord og bar jorden væk i kurve – for at skjule tilstedeværelsen for amerikanerne. De lokale indsamlede også ueksploderede bomber og brugte indmaden til nye.

Mekong Deltaet – det store spisekammer

Markedet i Can Tho vrimler med alskens frugt, grønt, fisk og kød, der skæres ud efter kundens ønske. Det meste tøj på markedet er størrelse XS efter europæiske mål, men det er alligevel et morsomt marked. Prøv at hoppe på en lille båd i havnen og få en rundtur af de mange grønne kanaler – frem til det store flydende marked, hvor syv kanaler støder sammen. Her sælges alt fra kul til ris, frugt og grønt. Det kan være besværligt at komme sydpå fra Ho Chi Minh Byen (Saigon), selv om vejnettet forbedres år for år. Can Tho ved Hau floden – Mekongs sydligste biflod – er imidlertid et godt udgangspunkt. Besøg et af de mange små ristørringsanlæg og møller, som lokale har slået sig sammen om. Det frodige delta og den tilhørende omegn er Vietnams store spisekammer. Hvis det er muligt, så tag nogle impulsive stop undervejs. Gå ud langs smådigerne og mød bønder og vandbøfler i de surrealistisk grønne rismarker.